Bicara:
Sardin Hujung Minggu
Resepi ini mudah aje dan cepat. Saya lebih suka menggunakan produk PERTIMA atau ADABI.
Produk Pertima yang mementingkan tanda halal itu sudah dikenali masyarakat Islam di serata dunia berikutan pelbagai jenama makanan diagihkan pihak kami ke Afghanistan, Kenya, Lubnan, Palestin, Somalia, Sudan dan Uganda. Sekiranya berminat utuk mengetahui produk lain sila klik di sini
Resepi:
Guna 1 tin besar sardin jenama ADABI atau PERTIMA dan asingkan ikan dan kuahnya. Goreng dahulu ikan dalam sedikt minyak dalam kuali dan keluarkan dalam satu mangkuk. Tumis hirisan bawang besar, halia, beberapa biji cili padi, cili merah (dihiris) dan buah tomato juga yang telah dipotong-potong kecil. Masukkan kuah tadi diikuti dengan ikan yang telah digoreng tadi. Kemudian perah sedikit limau nipis ke dalam kuali tadi. Emmm enak dimakan dengan roti atau nasi panas.
No comments:
Post a Comment